Hoe werken de V-Tap licenties?

V-Tap VoIP kan naar een centrale database uploaden: Apresa (een stand-alone call recorder) of V-Archive (pc software). De V-Tap VoIP heeft minstens één kanaallicentie voor Apresa of PC nodig. Alleen dan kan Apresa of de V-Archive software de gesprekken opslaan. Om meerdere kanalen tegelijkertijd op te nemen zijn er meer licenties nodig. De licenties worden in de web interface van de V-Tap ingevuld, niet in de V-Archive of Apresa. Minstens één licentie is al actief bij levering van de V-Tap. Deze licentie is door de fabrikant Vidicode geactiveerd. Er is ook een V-Tap VoIP Proxy licentie beschikbaar, die o.a. geschikt is om alle telefoongesprekken van een FRITZ!Box® op te nemen.

Installatie van de V-Tap VoIP.
Installeer de V-Tap VoIP (hardware) zoals in de handleiding van de V-Tap VoIP beschreven is. U kunt drie IP telefoons direct op de V-Tap aansluiten, maar als u een switch gebruikt tussen de V-Tap VoIP en de IP telefoons kunt u er meer aansluiten.

Installatie van V-Archive en V-Tap VoIP.
Hebt u een “Recording License for use with PC software”? Doe dan het volgende om V-Archive te configureren. Ga naar het Opties menu van V-Archive en kies Instellingen. Klik op de “Opnemen” knop om het Opnemen-tabblad te bereiken. Vink het vakje “Verbindingen vanaf V-Tap accepteren” aan. Vul het “tunnel poortnummer” in of laat het op de default (2016) staan.
Open de webinterface van de V-Tap. Vul het tunnel server adres in. Dit is het IP-adres van de PC waar V-Archive op draait. Vul de Tunnel Destination Port in of laat het op de default staan. Gebruik hetzelfde poortnummer dat u hebt ingevuld in de V-Archive software (bijvoorbeeld 2016). Gebruik voorlopig nog geen Tunnel Data Encryption (versleuteling van de tunneldata), maar test eerst of V-Archive gegevens binnenkrijgt en er opnames in de lijst van V-Archive verschijnen.
Opmerking: als V-Archive geen data van de V-Tap binnenkrijgt heeft uw antivirus software de poort (bijv. 2016) misschien geblokkeerd.

Na een update van Microsoft Office of Windows start de V-Archive software niet meer.

U kunt de laatste versie van V-Archive hier downloaden.

Call Recorder Apresa configureren voor de V-Tap VoIP.
Hebt u een “Recording License for use with APRESA”? Doe dan het volgende om Apresa in te stellen als tunnel server voor de V-Tap. Ga naar Systeeminstellingen, Netwerk tabblad en vink het vakje “V-Tap” aan. Vul het poortnummer in of laat het op de default (2016) staan.
Open de webinterface van de V-Tap. Vul het tunnel server adres in. Dit is het IP-adres van Apresa. Vul de Tunnel Destination Port in of laat het op de default staan. Gebruik hetzelfde poortnummer dat u hebt ingevuld in de Apresa settings. Gebruik voorlopig nog geen Tunnel Data Encryption (versleuteling van de tunneldata), maar test eerst of Apresa gegevens binnenkrijgt en er opnames in het Home scherm van Apresa verschijnen.

Moet de V-Tap via USB op de PC aangesloten worden?

Nee, maar een USB-verbinding met de PC maakt het installeren van V-Archive gemakkelijker.

Hoe bereik ik de V-Tap web interface om de settings van de V-Tap te wijzigen?

Open de Settings pagina van de V-Tap in een browser op 192.168.55.66 of http://vtapXXXX.local. Vervang XXXX door de laatste 4 tekens van het MAC addres, dat u op op de onderkant van de V-Tap kunt vinden. Bijvoorbeeld, als het MAC-adres van de V-Tap 00034901019E is, bezoek dan http://vtap019e.local om de V-Tap settings te bereiken. Opmerking: het IP-adres 192.168.55.66 kan bereikt worden van een apparaat dat een IP-adres in hetzelfde bereik heeft. Daarom is het aanbevolen om het IP-adres van de V-Tap te veranderen in een IP-adres dat in hetzelfde bereik ligt als het IP-adres van de PC waar V-Archive op draait. Bijvoorbeeld, een V-Tap op 192.168.0.10 kan communiceren met een PC op 192.168.0.20.

Hoe kan ik het IP-adres van de V-Tap veranderen?

Ga naar de web interface van de V-Tap. Vul het nieuwe IP-adres in, die in hetzelfde bereik moet liggen als het IP-adres van de PC waar V-Archive op draait (of het IP-adres van Apresa). U kunt DHCP inschakelen in plaats van een vast adres in te vullen. Dan probeert de V-Tap om een IP-adres toegewezen te krijgen van de DHCP server.

De V-Tap een vast IP-adres geven via de SD-kaart kan als volgt:
• Maak een bestand aan op de PC dat “IP.TXT” heet.
• Op de eerste regel moet het IP-adres staan. De tweede regel is optioneel en bevat het IP-masker.
• Kopieer “IP.TXT” naar root directory van de SD-kaart.
• Steek de SD-kaart in het V-Tap apparaat. Het IP-adres is nu veranderd en bereikbaar via uw browser.
• Het bestand “IP.TXT” wordt door de V-Tap van de kaart verwijderd.
• Opmerking: Het IP-adres 0.0.0.0 zet DHCP op de V-Tap aan.

Foutmelding in de V-Archive PC software: The CR VoIP service could not be contacted.

Er worden geen opnames gemaakt als de CR VoIP service niet draait. Mogelijke acties om dit probleem op te lossen zijn:
– Ga naar het Acties menu en kies “Opname-module herstarten”.
– Installeer de laatste versie van V-Archive (opnieuw)
– Installeer de Network capture driver voor Windows 10. Dat is Npcap. Kies WinPcap compatibility tijdens de installatie. De-installeer Win10Pcap of WinPcap voordat u Npcap installeert.
– Start de PC opnieuw op

VoIP call recording probleem: Alleen de stem van de gesprekspartner is hoorbaar in de opname.

Voor Windows 10, de-installeer Win10Pcap. Installeer de Network capture driver voor Windows 10. Dat is Npcap. Kies WinPcap compatibility bij de installatie.

Fout in V-Archive: Cannot open database recinfo.mdb

De foutmelding toont het volledig pad van het bestand. Bijvoorbeeld “Cannot open database at C:\vtapfolder\recinfo.mdb”.

• Kijk of de Windows gebruiker de juiste rechten heeft op de map (C:\vtapfolder in dit voorbeeld).
• of start V-Archive als administrator
• of kies een andere geschikte map tijdens installatie van V-Archive, waar de Windows gebruiker wel rechten op heeft.

Kan ik de V-Tap VoIP gebruiken als er geen SD-kaart in zit?

Ja. Als er geen SD-kaart geïnstalleerd is, worden de gelezen VoIP gegevens “live” over het netwerk naar Call Recorder Apresa of naar V-Archive gestuurd (streaming). Als er wel een SD-kaart geïnstalleerd is kan de V-Tap volledig stand-alone werken: de van het netwerk gelezen VoIP gegevens worden in bestanden op de kaart opgeslagen (en over het netwerk verstuurd als er een verbinding opgezet is).

Bezoek de Vidicode Help Index of doorzoek de helppagina’s hier: