De Call Recorder Pico software ziet het Call Recorder Pico apparaat niet.

Ga naar de Windows settings. Klik op “Instelling zoeken” en zoek naar de privacy settings van de microfoon. Dit opent een pagina in de settings met de titel “Microfoon”. Zet “Apps toegang verlenen tot uw microfoon” aan.
Controleer of uw antivirus software de toegang blokkeert. De Pico software moet de Pico hardware (microfoon) kunnen bereiken.
Het volume van CR Pico afspeelapparaat (“luidsprekers” op het tabblad Afspelen) moet op maximum staan en mag niet gedempt zijn.
Sluit de Pico hardware op een andere USB poort aan. De CR Pico bestaat uit audio devices en een Human Interface-apparaat (HID device). Deze moeten allemaal door het system herkend worden (zie Apparaatbeheer). Als dit niet het geval is, zou er een probleem met de USB of de kabel kunnen zijn.

Ik heb de Pico aansloten, maar daarna spelen de browser en andere apps geen geluid af.

Pico is uw afspeelapparaat geworden. Ga naar de Windows geluidsinstellingen. Maak uw hoofdtelefoon of uw luidsprekers (opnieuw) uw afspeelapparaat.

Ik heb geen licentiesleutel voor de Pico software.

Neem contact op met Vidicode. Noem het product (Call Recorder Pico) en het serienummer bij uw verzoek. U kunt het supportformulier gebruiken.

Na een update van Microsoft Office of Windows start de Call Recorder Pico software niet meer op.

U kunt de laatste versie van de Pico software hier downloaden.

Het telefoongesprek wordt opgenomen, maar is gesplitst in een aantal fragmenten.

In de Pico software, gaan naar Opties en kies Apparaten. Klik op de Start/Stop knop. Pas deze setting aan: “Automatisch opnemen start/stop geluidsniveau” en/of “Stop opname wanneer geluidsniveau onder het stopniveau is gedurende … seconden”. Dat kan verhelpen dat de Pico een opname te vroeg stopt als er een korte stilte valt of als er zacht gesproken wordt.

In de opname is de audio van een van de gesprekspartners te zacht.

In de Pico software, ga naar Opties en kies Apparaten. Klik op de Volume knop. Zet de Automatische geluidsversterking (AGC) aan. Gebruik de verschuifbare knop om het AGC minimum in te stellen. Geluid dat luider is dan het AGC minimum wordt versterkt. Kies een AGC minimum dat laag genoeg is om de audio van beide gesprekspartners een goed niveau te geven. Gebruik een waarde die hoog genoeg is om ervoor te zorgen dat de Pico geen achtergrondruis versterkt.